„Acest lucru mă face să fiu optimist” » reacție pentru GSP după ultimele evenimente de la TAS

8 februarie 2024
Fost ministru al sportului între noiembrie 2019 și noiembrie 2021, Ionuț Stroe și-a expus punctul de vedere cu privirie la audierile în plină desfășurare de la TAS, acolo unde Simona Halep încearcă să-și probeze nevinovăția în cazul de dopaj în care a primit o suspendare de 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului antidoping.

Joi, în a doua zi a audierilor de care depinde întreg viitorul Simonei Halep în sportul profesionist, în fața judecătorilor a apărut și Patrick Mouratoglou, cel care o pregătea pe Halep în momentul în care aceasta a testat pozitiv la roxadustat.

De ultimă oră, Mouratoglou și-ar fi asumat responsabilitatea pentru contaminarea Simonei, un detaliu care a adăugat un strop de înverșunare în rândul celor care-l învinovățesc pe francez pentru situația fostului lider mondial.

Întrebat despre poziția adoptată de Mouratoglou și despre șansele Simonei la TAS, Stroe a declarat:
„Acest lucru (n.r. – asumarea responsabilității din partea lui Mouratoglou) mă face să fiu optimist și să sper că apărarea ei să fie mai mult decât pregătită, apropo de recentele evoluții și declarații ale domnului Mouratoglou, pentru a o ajuta pe Simona Halep să obțină o decizie favorabilă, poate chiar o reducere semnificativă a pedepsei.

Cred că Simona este o sportivă determinată, care ar putea oricând să revină în tenis. Timpul nu este pierdut, că am mai auzit și teoria asta. Cred că poate fi din nou o campioană”, a afirmat Stroe, într-o reacție oferită Gazetei Sporturilor joi după-amiaza.

Sursa: GSP.ro

SHARE
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email