Coaliţia de guvernare nu se rupe. Ionuţ Stroe: PNL nu abdică de la angajamentul asumat acum 2 ani

20 septembrie 2023
Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a oferit miercuri clarificări cu privire la declarațiile controversate ale lui Robert Sighiartău despre alianța cu PSD.

Ionuţ Stroe anunță că nu există o mișcare internă împotriva PSD-ului

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a clarificat declarațiile colegului său de partid, Robert Sighiartău, cu privire la situația alianței cu PSD. El a precizat că în acest moment nu există o mișcare de coalizare împotriva membrilor alianței. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Proiect de ţară: România”, de la Prima News.

Stroe susține că PNL-ul este în continuare fidel responsabilității pe care și-a asumat-o în urmă cu doi ani.

„Noi şi PSD ne-am situat diametral opus în spaţiul politic românesc de 30 de ani încoace, de data aceasta avem o mare responsabilitate, asumată în mod transparent acum aproape doi ani de zile, şi anume de a guverna această ţară. Am definit numitorul comun, lucrurile care ne unesc şi anume programul de guvernare, împreună asumăm şi la bine şi la greu conducerea acestei ţări”, a spus Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt mai adăugat că este regretabil că anumite momente dificile îi forțează pe anumiți oameni să facă speculații politice. El consideră că aceștia „se lansează în tot felul de speculaţii politice şi din păcate (…) se fac că nu înţeleg sau trăiesc mai puţin importanţa acestor momente pentru România”.

Ionuț Stroe a subliniat că PNL nu abdică de la angajamentul față de PSD. Partidul va continua proiectul demarat alături de partenerul de coaliție.

„Nu se pune problema ca în momentul de faţă să abdicăm de la angajamentul asumat acum doi ani de zile. Nu se pune problema unei mişcări interne de coalizare a unora împotriva altora.

Este acest proiect pe care îl avem împreună şi această responsabilitate asumată de noi fără a privi la sondaje, este un angajament luat în în raport cu instituţiile europene apropo de momentul dificil prin care trecem din punct de vedere economic”, a mai declarat el.

Reprezentantul PNL consideră că acesta este un moment mult prea important pentru astfel de tactici:

„Suntem în această coaliţie, avem de luat nişte decizii foarte importante pentru a echilibra sistemul bugetar în România şi a da acestei ţări în continuare o şansă pentru dezvoltare şi stabulitate şi aşa vom face”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuț Stroe nu a vrut să spună dacă PNL îl va penaliza pe Robert Sighiartău

În schimb, acesta a amintit că politica este un „joc de echipă”, mai ales în ceea ce privește deciziile importante. Stroe a amintit că acest aspect trebuie respectat pentru păstrarea credibilității. Reprezentantul PNL a precizat totuși că nu se poate ca un membru de partid să își atace constant formațiunea din care face parte.

„Politica este un sport de echipă, există o majoritate şi aţi văzut-o manifestându-se la foarte multe voturi, în legătură cu decizii importante, lucrul ăsta trebuie respectat pentru că este un vehicul care asigură tuturor posibilitatea de e se exprima, de a contribui, de a veni permanent cu idei, dar contează şi imaginea şi credibilitatea pe care o proiectezi în interior pe când, dacă îţi ataci propriul partid mereu, s-ar putea să existe şi probleme care sunt reglementate de statut”, a spus Stroe.

Reprezentantul PNL a mai adăugat că toate partidele au astfel de personaje.

„E păcat că sunt şi la noi în partid nu doar la noi, toate partidele au, oameni care se situează împotriva propriului partid, ba mai mult, zugrăvesc tot felul de peisaje apocaliptice. Dacă ar trebui să ne luăm după sondaje sau după cifre sau interesul electoral pe care îl avem la anul, asta ar înseamna să ne abatem de la marea responsabilitate asumată aceea de a guverna împreună”, a mai declarat liberalul.

Sursa: capital.ro

SHARE
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email