Comasarea alegerilor. Când se stabileşte totul? Ionuț Stroe, PNL: O decizie e absolut necesară

8 februarie 2024
Nu s-a ajuns la nicio concluzie privind comasarea alegerilor. Potrivit lui Ionuț Stroe, este foarte probabil ca discuțiile privind comasarea alegerilor să continue și săptămâna viitoare.

”Foarte probabil ca aceste discuţii privind comasarea alegerilor să se continue săptămâna viitoare, probabil luni, pentru că comasarea alegerilor în mod evident are o serie de avantaje şi este absolut necesar să existe o decizie”, a declarat el la Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că liberalii și-ar dori ca aceste discuții să fie tranșate cât mai repede, deoarece suntem presați de timp, fiind un an electoral.

”Noi, liberalii, am spus-o foarte clar că ne-am dori ca această discuţie privind această posibilă organizare împreună a mai multor tipuri de alegeri să fie tranşată, totuşi, cât mai repede, pentru că deja timpul ne presează, deja am intrat în a doua lună a acestui super an electoral.

Ne obligă nu numai procedurile, ne obligă şi o agenda a Guvernului foarte încărcată şi este foarte important să arătăm preocupare atât pentru guvernare cât şi pentru organizarea acestor alegeri”, a adăugat acesta.

Ionuț Stroe nu consideră că există neînțelegeri în coaliție. Potrivit lui, există argumente și anumite scenarii.

”Probabil că decizia finală va fi pentru a adopta un anume scenariu, nu cred că sunt neclarităţi sau discuţii în contradictoriu”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt al PNL, cel mai probabil, se va ajunge la o concluzie săptămâna viitoare.

”Probabil că săptămâna viitoare se va ajunge la o concluzie, şi indiferent că vor fi sau nu comasate, eu cred că trebuie să luăm această decizie”, a afirmat Ionuț Stroe.

Joi, coaliția de guvernare nu a luat nicio decizie privind comasarea alegerilor. PSD și PNL au prezentat variantele de lucru, iar o nouă discuție este programată să aibă loc luni, conform surselor politice.

Alegerile care s-ar putea comasa

Miercuri, purtătorul de cuvânt al PNL a menționat că luarea în considerare a alipirii alegerilor parlamentare cu cele prezidențiale poate fi o ipoteză de lucru.

Ionuț Stroe a subliniat că o astfel de comasare ar reprezenta o întoarcere la modul în care se organizau alegerile în trecut.

Acesta a fost întrebat cu privire la posibilitatea ca PNL să sprijine ideea unei duble comasări. Ionuț Stroe a spus că este doar o propunere.

El a adăugat că pentru a pune în aplicare această idee, este necesară modificarea legislației electorale.

Ionuț Stroe a explicat că propunerea de a combina alegerile europarlamentare cu cele locale și alegerile parlamentare cu cele prezidențiale este considerată o ipoteză de lucru în cadrul ședinței coaliției.

Conform lui, pentru a implementa acest scenariu, ar fi necesare ajustări ale legislației electorale.

Stroe a subliniat că această idee va fi discutată în ședințele ulterioare ale coaliției. Detalii suplimentare vor fi făcute publice atunci când se va ajunge la un acord cu privire la modalitatea de implementare.

Sursa: Capital.ro

SHARE
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email