Ionuţ Stroe: „Trebuie să ne facem o prioritate din a combate extremismul”

11 octombrie 2023
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că în ultimii ani se remarcă o revenire a ideologiilor de extremă dreapta în întreaga Europă, inclusiv în România.

„Trebuie să ne facem o prioritate din a combate extremismul, discursul instigator la ură şi dezinformarea”, afirmă liberalul, precizând că, în perspectiva alegerilor europarlamentare, există pericolul ca „aceşti instigatori să îşi facă loc în Parlamentul European”.

„Vedem în ultimii ani o revenire a ideologiilor de extremă dreapta în întreaga Europă, manifestări toxice pe care le-am fi dorit uitate. Şi în România avem exemplele noastre, precum AUR sau Şoşoacă, care încearcă să re-branduiască extremismul într-o alternativă”, a scris Stroe pe Facebook.

Acesta a precizat că, în numele grupului Partidului Popural European a cerut „un răspuns ferm şi coordonat la nivel european”.

„Trebuie să ne facem o prioritate din a combate extremismul, discursul instigator la ură şi dezinformarea şi din a promova activ alfabetizarea mediatică şi gândirea critică. Doar astfel vom reuşi să educăm generaţii care gândesc pentru ele însele şi care înţeleg importanţa democraţiei şi a valorilor ei”, a mai scris liberalul.

Stroe crede că politicienii trebuie să vină cu programe serioase pentru a combate aceste manifestări.

„Poate mai mult ca oricând, este datoria noastră, a politicienilor, să venim în faţa oamenilor cu programe serioase, bazate pe valorile europene, în special în contextul alegerilor europarlamentare, unde există un pericol imens ca aceşti instigatori la ură să îşi facă loc în Parlamentul European şi să blocheze dezvoltarea şi progresul tuturor”, a mai transmis Stroe.

Sursa: bursa.ro

SHARE
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email